Dansa din djävul!

Oj oj oj vad det har dansats i helgen! Ben har svängts till både höger och vänster, svetten har flödat och rumpor har skakats. Under två dagar fick ensemblen förstärkning av vår eminenta koreograf Cia och resultatet blev en explosion av rytmer, steg och vilt sprattlande. Publiken kan förbereda sig på att i januari få se dans av absolut högsta klass!

/Redaktörn

    

November

Stora blöta flingor yr i den bistra vinden utanför mitt fönster. Himlen är grå som betong  och om det inte vore för gatlyktornas sken och ljuset från de bilar som dundrar förbi med jämna mellanrum så hade det varit mörkt som i en grav. Folk glider förbi som zombies. Jackorna knäppta ända upp i halsen, påpälsade med mössa och vantar. Frenetiskt blossande på cigaretter eller med händerna djupt ner i jackfickornas mörker. Några halkar till i snöslasket på trottoaren. Deras ansiktsuttryck talar tydligt om det som man redan kunnat gissa sig till genom att  studera deras målmedvetna steg - de vill in i värmen. De vill hem, till Mac Donalds, tågstation, systembolaget. Vad som helst bara de slipper vara ute i detta gudsförgätna väder som vi här uppe i norr har fått den stora äran att bli pinade med den här tiden varje år.

Dagar som denna, då november visar sina absolut värsta sidor, är det skönt att tänka på hur bra livet faktiskt kan vara ibland. Jag drömmer mig bort för en stund. Rör mig fritt genom tid och rum och hamnar på scenen på Cosmos. Om ett par månader kommer jag att få stå där igen med några av mina käraste vänner och ta emot publikens jubel. Jag tänker på hur fantastiskt roligt det kommer att bli. Jag tänker på allt som vi har upplevt tillsammans och allt som vi har kvar att uppleva. Jag tänker på värmen nere i logerna. Jag tänker på vita skjortkragar som blivit missfärgade av smink. Jag tänker på de första nervösa stegen mot scenen inför öppningsnummret. Jag tänker på vilken otrolig tur jag har som får vara en del av det här spektaklet!


Och plötsligt känns det inte som om busvädret där ute spelar någon roll. Plötsligt har november fått tillbaka sin charm och allt det där gråa ter sig inte alls lika motbjudande längre. Va fan, jag tror att jag ska ta en liten promenad....

/Redaktörn

PS. Har inte hittat någon Klemens till ensemblen ännu, men grattis på namnsdagen alla Klemensar runtom i landet! DS.


Världsberömda i hela Katrineholm...

I senaste numret av gratistidningen Frotté finns en liten artikel om Katrineholmsrevyn. En snygg tillhörande bild är det också. Den bilden kan man klippa ut och stoppa i plånboken, tejpa fast på insidan av locket till skolbänken, äta upp om man är vilse i skogen och håller på att svälta ihjäl, limma fast på en bit kartong och få ett unikt superhäftigt pokemon-kort, torka sig i rumpan med eller använda som runkvirke. Man kan helt enkelt ha all möjlig nytta av en liten bild föreställande vår snygga ensemble.

Idag har våran producent Cissie namnsdag. Grattis till henne! Imorgon är det Klemens. Tyvärr har vi ingen Klemens i ensemblen som vi kan gratulera, än så länge. Vi jobbar dock febrilt med att försöka hitta både en Klemens och en Fritjoff som kan medverka i kommande produktioner.

Under kvällen har det varit skönsång på Trädgårdsgatan, där musikrepet efter många om och men kom att hållas. Aldrig förr har det sjungits så många stämmor i en revy i Katrineholm. Bara det gör det värt att redan nu börja köa utanför spelhörnan på Kvarnen. Drygt en vecka kvar till biljettsläpp.


/Redaktörn


Arne, åh Arne!

Arne Eklöf är duktig på många saker. Det är känt sedan länge. Alla känner tillom hans stora sångbegåvning.  Revyensemblen är också fullt med medvetna om hans talanger när det gäller att gasförgifta logerna efter att  ha ätit biff med lök. Under reptitionerna på senare tid har vi dock fått ta del av tidigare okänd talang hos denne mångsidige man. Det har nämligen visat sig att herr Eklöf är smidig som en panter och dessutom en riktig höjdare när det gäller att låtsasdö på ett realistiskt och gripande sätt. Jag tar därför tillfället i akt att på detta stillsamma sätt hylla Arne S. Eklöf, en man som aldrig upphör att förvåna. Länge leve Arne!

Det ryktas...

Att en väldigt krullhårig suppleant i LIS styrelse, som av ett rent sammanträffande också råkar vara ordförande i vår egen lilla revy, fyller år idag! GRATTIS BRUNO! Vi räknar med att bli bjudna på kalas inom en snar framtid!

image18


För övrigt anser jag att den nya bandyklubben kan dra något gammalt över sig!

/ Redaktörn

RSS 2.0