Katrineholmsrevyns årskrönika!

Året går mot sitt slut och som vanligt vid den här tidpunkten på året svämmar tidningar, tv och radio över av krönikörer och diverse skitsnackare som tävlar om att försöka summera det gångna året på det fyndigaste sättet. Detta görs oftast i form av diverse listor där årets det och det utnämns. Vi i Katrineholmsrevyn vill naturligtvis inte vara sämre och här följer därför våran egen nyårskrönika!

Årets rookie: NOVALI
Detta nytillskott  har visserligen inte hunnit prestera särskilt mycket på revyscenen än, men vi räknar med att hon ärver sina föräldrars talang och gör succé som dansare i revyn om sisådär arton år.

Årets marknadsförare: CATARINA NITZ MED VÄNNER
Det kan inte vara en tillfällighet att biljettrekord efter biljettrekord har rykt all världens väg och att nästan hälften av biljetterna till 2008 års föreställningar är sålda. Självklart har det att göra med att vi under året har blivit omnämnda cirka 2,5 miljoner gånger i Katrineholms Kurirens spalt Nära kokpunkten. Tack för det!

Årets delikatess: FISKPINNEN
I Katrineholmsrevyns föreställning Gilla läget fick fick fiskpinnen  äntligen den hyllning som den utan tvekan förtjänar. Micke Mårtensson gjorde sin starkaste sång- och skådespelarinsats någonsin när han iklädde sig rollen som riskrätternas okrönte konung!

Bubblare: KEBABPIZZA MED RÄKSALLAD
Det är visserligen, så vitt jag vet, bara Tomas som har vågat prova denna synnerligen exotiska rätt, men han säger att den är god.


Årets vattendrag: GÖTA KANAL
Under revy-sm i Motala kom äntligen detta gamla dike med sitt grumliga, förorenade vatten till sin rätt igen. Den här sommaren gled nämligen ett sjörövarskepp upp för kanalen och förde med sig ett helt gäng blodtörstiga pirater. I fyra dagar härjade dessa vildar i staden och lyckades bland annat få med sig ett Parnevik-stipendium, ett par myggjagare och en plats i LIS:s styrelse.

Bubblare:
SYNDAFLODEN I GRUVAN
Under kick-offen drabbades vi av ett riktigt oväder som ledde till att hela vestibulen vattenfylldes.

Årets eldsjäl: BRUNO
Nissarna på Katrineholmsgalan gav bort priset till nån annan, men för oss kommer Bruno alltid att vara den vars låga brinner starkast av alla!

Årets djur: KRÄFTA
I Motala kryllade det av dem, på kick-offen likaså (+i det senare fallet simmade de dock i dillspad istället för i en sunkig kanal). Kineserna får säga vad de vill, 2007 var kräftans år!

Årets trend: FYLLA ÅR
Faktum är att samtliga av Katrineholmsrevyns medlemmar har fyllt under året som gått. Vissa har fyllt lite mer än andra och vissa har till och med fyllt jämnt. Grattis i efterskott allihopa!

Bubblare 1: DANSSKOR
Ett helt gäng bestående av tjejer från revyn stack iväg och införskaffade sig ett par av dessa fotbeklädnader med förhoppningar om att kunna höja sina prestationer på scenen. Huruvida detta inköp har gett något resultat får vi se på premiärkvällen (i dagsläget ser det mycket lovande ut).

Bubblare 2: KALASBYXAN
Detta bekväma och snygga plagg har fått ett uppsving under hösten och kommer med största sannolikhet att slå igenom på bred front under 2008!

Årets biologimagister: ARNE EKLÖF
Arne höll hov under scenen och visade prov på såväl kunnande som pedagogisk talang när han undervisade sina revykollegor om den kvinnliga anatomin. Exakt var huggarn och gläfsen sitter har vi dock inte lyckats utröna ännu.

Årets farsot: BÄLTROS
Denna synnerligen otrevliga sjukdom, som av herr Ordförande har beskrivits som "en vacker blomma som man kan ha runt midjan", drabbade Katrineholmsrevyn 2007. Vi hoppas att det var sista gången.

Årets fisyr: BRUNOS RAKA HÅR

För en kort stund kunde en skara priviligierade män och kvinnor, under revy-sm, bevittna Bruno utan hans karaktäristiska lockar. Dessa åskådare kunde snabbt konstatera att det utan tvekan måste varit Bruno som spelade Hulken i de gamla filmerna och tv-serien.

Bubblare: REDAKTÖRS FRISYR-CHOCK
Mitt i natten kapade Redaktörn sitt hårsvall och blev i och med detta lite snyggare än förut.


Årets banan: JANNE-LJUS
Inga kommentarer.


Det var allt vi hade att komma med för det här året! Imorgon tar vi nya friska tag och om arton dagar är det premiärdags! Ta hand om er och ha ett riktigt gott nytt år!


/Redaktörn


Hälften av biljetterna är snart sålda!

Ja, du läste rätt! Nästan hälften av alla biljetter som släppts inför 2008 års revy Bänka er har gått åt! Det gamla rekordet i sålda förköp har rykt all världens väg och den som vill vara säker på att få en plats bör skynda sig till kvarnen och köpa en av de åtråvärda plåtarna.

/Redaktörn

GOD JUL!

Så var det dags igen! Idag är det dan före doppare dan, imorgon smäller det! Vi i Katrineholmsrevyn vill ta tillfället i akt och önska er alla en riktigt god jul!

Imorgon kväll kommer jag och hundratusentals andra att, proppmätta och stinna efter att ha frossat i julbordets läckerheter, sjunka ner i soffoan framför teven och njuta av Tage Danielssons briljanta och underbara julsaga om den unge Karl-Bertil Jonssons korståg för de svaga. Redan nu kan det dock passa fint med en påminnelse om vad det var som fick Karl-Bertil att fatta sitt beslut. På sätt och vis är detta en uppmaning till alla er att ägna en tanke åt de människor för vilka julen inte är en högtid av gemenskap och glädje.

  "Klockan fyra på morgonen krossade Karl-Bertil Jonsson med ett lättad suck den sista i wellpapp inslagna kristallvasen mot Kungl. Postverkets betongvägg och begav sig hem genom de tomma gatorna. Hans steg ekade mot husväggarna, ett taktfast eko som hamrade mot hans trötta öron. Att ta från de rika och ge åt de fattiga, hamrade det rytmiskt.
   En sorgsen glädjeflicka flöt förbi honom och konstaterade med ett smått besviket ögonkast att han var för ung.      En stackars sälle satt på trappan utanför en port och stirrade på honom med en krympling renat i blicken. En ung kvinna kved stilla på trottoaren med ett spädbarn på armen, utstött från hemmet av barnets grymme fader. En ungdomsbrottsling ven förbi som en sorgsen vindpust i en stulen Opel Kapitän.
  Julen var nära.
  Dessa olyckliga för vilka Frälsningsarméns grytor hållas kokande. Till alla människor en god vilja. Nu tändas tusen juleljus. Vem tänder ljus för den som vandra i mörker? Dansa kring granen, hoppfarallala. Glädjens högtid. Kallt lyser julens stjärna på dem som icke hava något hem. Att ta från de rika och ge åt de fattiga. "

Så låt er nu inspireras av Karl-Bertils hjältedåd och låt materialismens härlighet skänka tröst till samhällets bottenskikt. Och glöm inte att inget värmer en ensam och frusen själ som ett par biljetter till Katrineholmsrevyns föreställning "Bänka er"!  

Än en gång, God jul!

/Redaktörn

image39


Christmas board

Igår kväll samlades ett gäng glada revyare hemma hos Agneta för att avnjuta det traditionsenliga knytis-julbordet. Det blev en riktigt trevlig kväll med gott käk, julklappsutdelning och,efter många om och men, även lite stämsång. Vi hade även den stora äran (?) att få sällskap av vår egen revypappa Rolf, som hade lagt ifrån sig tomteskägget för en stund (även om det hade lämnat märkliga spåt på hans hjässa) och passade på att komma och få sig lite gratismat. En och annan snaps rann också ner i struparna på de som hade turen att att slippa köra. Kort sagt en mysig och gemytlig avslutning inför det korta juluppehåll som nu väntar för ensemblen.

/Redaktörn

  


En något försenad rapport om den gångna helgen.

På grund av diverse examensarbeten, julpysslande, och en ovanligt risig kista så har kommentarer från helgen uteblivit, tills nu. Kanske frågar ni er nu, vad det kan vara som gjorde den gångna helgen så pass anmärkningsvärd att någon skulle vara det minsta intresserad av att läsa om den? Jo, kära vänner, under helgen som passerade så hade Katrineholmsrevyn fint besök av tjejerna från Revyakuten, det vill säga våra regissörer Lena och Monica. Under lördagen och söndagen rev vi av nummer efter nummer och jag kan utan att överdriva det minsta säga att det gick jävligt bra! Vi fick många bra tips och vi hade en oerhört rolig och givande helg tillsammans. För Jenny blev det dessutom jackpot då hon kunde lämna repet med mat som borde räcka i minst en månad framöver. 

För den som vill kika lite på vad vi egentligen sysslade med i helgen så bifogar jag några bilder. Fotograf var vår scenmästare och tillika ordförande, Bruno.


Kärlek och respekt / Redaktörn


     

Biljetterna är släppta!

Idag släpptes de åtråvärda biljetterna till 2008 års revy "Bänka er"! Delar av vårt revygäng promotade detta på Kvarnen genom att dela ut flyers och bjuda frusna Katrineholmare på glögg och pepparkakor. Dagen till ära iklädde vi oss våra sprillans nya t-shirts som uppmanade folket att slå sig ner för en stund på vår egen tjusiga bänk som våra scenarbetare byggde (nåja..) mitt på gallerians golv. Det var stor åtgång på såväl flyers som fika och när vi efter ett par timmars marknadsföring packade ihop våra persedlar så var rubbet utdelat.


Vi kunde snabbt konstatera att resultatet av dagens spektakel var en stor succé! Ryktet säger nämligen att vi slagit nytt rekord i antal sålda biljetter på släppdatum. Den som vill knipa en biljett till våra supéföreställningar får skynda sig på för de säljer som smör i solsken!


/Redaktörn

   


...

Vi är bäst!

RSS 2.0